Вибухи в Києві та обстріл Харківщини: головне за ніч

Зруйнований будинок від вибуху
Зруйнований будинок від вибуху

У столиці Києві відбулися вибухи у ніч на 5 серпня. Перший вибух стався одразу після оголошення повітряної тривоги. Жителі різних районів міста повідомили про це у соціальних мережах. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив роботу протиповітряної оборони.

Військовий завод у Росії зазнав вибуху зі загиблими

5 серпня на військовому заводі "Авангард" у місті Стерлітамак, Росія, стався вибух, в результаті якого загинули троє робітників. Причиною інциденту, за попередніми даними, стало порушення техніки безпеки під час демонтажу трубопроводу, що призвело до загоряння газоповітряної суміші.

Авіабазу в Іраку обстріляли російськими ракетами

Авіабаза Айн аль-Асад на заході Іраку, на якій розташовані військові сили США та інших країн, була атакована ракетами. За даними Reuters, принаймні п'ятеро американських військових отримали поранення, один з них серйозно. Кількість постраждалих може змінюватися.

Росія передала зброю Ірану

13 канал Ізраїлю повідомив про екстрену передачу Росією додаткової зброї Ірану, зокрема ракетних комплексів "Іскандер" та комплексів радіоелектронної боротьби "Мурманск-БН". Це сталося напередодні загроз з боку Ірану у відповідь на ліквідацію лідера ХАМАС.

Харків обстріляли російські війська

У ніч на 6 серпня російські окупаційні війська обстріляли Харків та населений пункт Циркуни Харківського району. Мер Харкова Ігор Терехов та голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердили цю інформацію та закликали мешканців області перебувати в укриттях.

Читайте також