Віцеканцлер Німеччини визнав, що Захід недостатньо зробив для допомоги Україні

Віцеканцлер Німеччини визнав, що Захід недостатньо зробив для допомоги Україні

Недостатня підтримка Заходу для України - віцеканцлер ФРН

Міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек висловив переконання, що Україна та інші країни Заходу не достатньо допомагають Україні і повинні посилити свою підтримку.

"Я вважаю, що ми, західний альянс - Європа, США, Канада та інші - зробили багато, але недостатньо, аби підтримати Україну за останні два роки... Ми маємо підтримувати Україну не так довго, як це буде потрібно, а надати їй ті обсяги допомоги, яких вона потребує для своєї боротьби", — сказав Габек.

Він також попередив про небезпеку розглядати війну в Україні як локальний конфлікт.

Габек заперечив думку про те, що передача зброї країні, яка захищається, призводить до розширення війни. За його словами, це рятує життя.

Віцеканцлер зазначив, що Німеччина надала велику підтримку Україні і йшла навіть далі, ніж інші країни, включаючи постачання систем ППО Patriot та рішення про передачу третьої.

"Україна заслуговує на підтримку не тільки тому, що бореться за свою територіальну цілісність і суверенітет, але й тому, що ця боротьба є боротьбою за мир і свободу в Європі… адже існує реальна загроза в Європі", - підкреслив Габек.

Він також висловив шкоду тому, що сигнал про необхідність збільшення виробництва оборонної промисловості, зокрема боєприпасів, не був сприйнятий відразу. Зараз, на його думку, країни Заходу повинні постачати техніку та боєприпаси з власних запасів і не чекати, хто зробить перший крок.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: