Від 25 до 40 тисяч гривень: в Україні сім'ям із дітьми виплатять нову допомогу

Грошову допомогу отримають прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, які знаходяться за кордоном

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє, що прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та сім'ї опікунів, які перебувають за межами країни, можуть отримати грошову допомогу. Цю інформацію надала організація "СОС Дитячі Містечка".

Грошова допомога буде надаватися прийомним сім'ям, які виховують 2 або більше дітей до 18 років і проживають за кордоном через загострення ситуації з безпекою в Україні. Також ця виплата стосується дитячих будинків сімейного типу, де є 2 або більше дітей до 18 років, які також перебувають за межами країни. Сім'ї опікунів, які також виїхали з України та виховують 2 або більше дітей до 18 років, можуть отримати допомогу.

Отримати грошову допомогу можуть сім'ї, які проживали в будь-якому регіоні України, за винятком тимчасово окупованих територій та прифронтових населених пунктів, де йдуть або можуть відбутися бойові дії.

Виплати в Україні

Розмір грошової допомоги залежить від місця знаходження дитини. Наприклад, сім'ї, в яких живуть діти-біженці в Польщі та інших країнах Східної Європи, отримають 25 000 гривень. Сім'ї, де діти перебувають у Німеччині та інших країнах Західної та Північної Європи, отримають 35 000 гривень. А сім'ї, де діти на момент звернення перебувають в країнах, не зазначених вище, отримають 40 000 гривень.

Страхові виплати в Україні

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до уповноважених органів та служб у справах дітей за місцезнаходженням. Зареєструватися на виплату може легітимний представник дітей.

Для отримання грошової допомоги потрібно надати пакет документів, до якого входять: заява, підтвердження факту влаштування дітей у сімейну форму виховання, інформація про місцезнаходження дітей на момент звернення, документи, що підтверджують кількість дітей, документи, які готові повернутися з дітьми в Україну, інформація про заплановану подорож заявника до країни перебування дітей, заява про необхідність отримання грошової допомоги.

Розмір грошової допомоги для сімей за кордоном

  • Сім'ї з дітьми-біженцями у Польщі та інших країнах Східної Європи: 25 000 грн
  • Сім'ї з дітьми в Німеччині та інших країнах Західної та Північної Європи: 35 000 грн
  • Сім'ї з дітьми в Туреччині, Грузії, Вірменії, Азербайджані та інших країнах, не зазначених вище: 40 000 грн

Для отримання грошової допомоги потрібно надати такі документи:

  • Заява
  • Підтвердження факту влаштування дітей у сімейну форму виховання (копії документів)
  • Інформація про місцезнаходження дітей на час звернення
  • Документи, що підтверджують кількість дітей
  • Документи, які готові повернутися з дітьми в Україну
  • Інформація про заплановану подорож заявника до країни перебування дітей
  • Заява про необхідність отримання грошової допомоги.