Від харизматичного коміка до безжального політика. Автор книги про Зеленського описує його трансформації

Трансформація Володимира Зеленського: від молодого коміка до жорсткого президента

За словами автора книги "The Showman" Саймона Шустера, Володимир Зеленський зазнав значних змін протягом останніх п'яти років. У відвертому інтерв'ю журналу, він зізнався, що може описати процес трансформації у 400 сторінках книги.

"У якомусь сенсі книжка і є відповіддю на запитання про трансформації Зеленського на 400-х сторінках" - зауважує Шустер.

Автор згадує візит Зеленського до Вашингтона у грудні 2022-го року під час війни і приходить до висновку, що майже не залишилося нічого від молодого коміка, якого він зустрів у 2019 році.

"Багато якостей, таких як наївність та оптимізм, стали непомітними. Він став жорсткішим та вимогливішим до своєї команди. Можливо, лише зухвалість залишилася" - наголошує Шустер.

Зухвалість є характерною рисою Зеленського зараз, особливо в його зусиллях досягти результатів для України. Він цитує президента: "Я знаю, чого хочу, і буду цього домагатися. Мені це потрібно, і давай знаходитимемо шляхи досягнення того, що потрібно мені, моїй команді та моїй країні".

За словами Саймона Шустера, ми бачимо мало залишків акторської харизми в Зеленського, той, хто сподівався домовитися з Путіним.

"Можливо, єдине, що залишилося в Зеленського від людини мистецтва - це його бажання, озвучене в епілозі книги. Він б хотів, щоб люди завжди асоціювали його з Джорджем Орвеллом або Чарлі Чапліном, тими, хто висміював Гітлера, а не з Черчиллем" - підкреслює автор книги.

Зазначається, що ця книга розповідає про те, як талант та досвід шоумена допомагають Зеленському в ролі президента, особливо під час воєнних часів.

Факти у книзі Саймона Шустера беруться зі слів самого Зеленського та його близьких людей. Незважаючи на це, журналіста звинувачують у брехні у своїй книзі про президента.