Від кібератаки постраждали ресурси українського транспортного страхового бюро

В результаті кібератаки в п'ятницю було втрачено низку зовнішніх інформаційних ресурсів Моторного (транспортного) страхового бюро України, однак. Але реєстр, який містить персональні дані мільйонів українських автовласників, не пошкоджено. Вже найближчим часом він відновить свою роботу, для чого фахівці бюро розгортають нову «чисту» інформаційну інфраструктуру.

Водночас у Держспецзв'язку заявили, що передчасно пов'язувати з основною кібератакою поодинокі випадки активності шкідливого програмного забезпечення, замаскованого під шифрувальник, про які раніше заявляли в Microsoft.

Команда спеціалістів CERT-UA опрацьовує інформацію Центру аналізу загроз корпорації Microsoft (MSTIC) щодо використання зловмисниками для атаки на окремі державні інформаційні ресурси шкідливого програмного забезпечення, замаскованого під шифрувальник, але має деструктивний характер.

Протягом 14 січня 2022 року дійсно було зафіксовано поодинокі випадки активності подібного програмного забезпечення, проте пов'язувати їх із основною кібератакою передчасно. Про результати дослідження буде поінформовано одразу після завершення аналізу відповідних технічних даних.