Від ракетної атаки хуситів загорівся нафтовий танкер у Червоному морі

Хусити з Ємену атакували нафтовий танкер Marlin Luanda, який перебував в Аденській затоці, і на судні спалахнула пожежа. Цю інформацію повідомив оператор судна, який посилається на власника танкера, компанію Trafigura. Вогонь виник у вантажному відсеку судна, але його вдалося загасити протипожежним обладнанням. На щастя, ніхто не постраждав.

Інцидент стався за 60 морських миль на південний схід від Адени. Танкер плаває під прапором Маршаллових островів. За інформацією американських посадовців, судно було вражено протикорабельною балістичною ракетою, і військовий корабель реагував на його сигнал лиха.

Раніше хусити заявили, що вони випустили по танкеру "низку відповідних морських ракет". Зазначимо, що раніше ця угруповання вже здійснили атаку на американський корабель Chem Ranger, запустивши дві балістичні ракети.

Атаки хуситів на судна

11 січня Військово-морські сили США захопили судно біля берегів Сомалі, яке постачало іранську зброю для хуситів в Ємені. Це стало першою конфіскацією компонентів для балістичних та крилатих ракет іранського виробництва з початку атак хуситів на судна у Червоному морі.

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливості проведення тривалої військової операції проти хуситів у Ємені, оскільки попередні удари не змогли зупинити напади групи на іноземні судна в Червоному морі.