«Відбуваються беззаперечні заходи безпеки». Українських атлетів попередили щодо росіян на Олімпіаді

Безпека українських атлетів на Олімпіаді
Безпека українських атлетів на Олімпіаді

Речник НОК України Максим Чеберяка повідомив, що українські спортсмени попереджені щодо поведінки з російськими та білоруськими спортсменами, які виступають під нейтральним прапором.

Чеберяка зазначив, що у Франції проводяться заходи безпеки, оскільки Олімпійські ігри вперше розпочнуться не на стадіоні, а на річці Сена. Організатори прагнуть забезпечити безпеку у воді, повітрі та на землі.

У Франції відбуваються беззаперечні заходи безпеки. Усі розуміють масштаб Олімпійських ігор. Вперше в історії Олімпійських ігор церемонія відкриття пройде не на стадіоні, а на річці Сена. І це велика відповідальність, тому що команди будуть плисти на човнах по Сені, а вздовж річки будуть стояти глядачі. Тобто потрібно забезпечити безпеку на воді, і з повітря, і на землі. Французи намагаються зробити ігри безпечними

Чеберяка також зазначив, що українські спортсмени не знають всіх деталей церемонії відкриття, оскільки це відноситься до питань безпеки. Він пояснив, що квитки, розповсюджені серед представників НОК, також проходять перевірку на безпечність.

Знаємо лише загальні моменти. Квитки, які ми поширюємо серед представників НОК, також проходять перевірку. Тому заходи безпеки дійсно надзвичайні

Українські спортсмени отримали рекомендації щодо поведінки з російськими та білоруськими спортсменами під нейтральним прапором. Вони мають уникати рукостискань, спільних фотографій та інтерв'ю, оскільки не можуть проявляти симпатію до представників агресорських країн.

НОК і Міністерством молоді та спорту України були розроблені рекомендації та правила щодо поведінки всіх акредитованих українських атлетів. Зокрема, з так званими нейтральними атлетами, їх тут небагато. 15 росіян і 16 білорусів було офіційно допущено до Олімпійських ігор. Ми їх навіть не бачили й не чули в Олімпійському селищі. Тому що вони без національних символів, без прапорів, без гербів. Тобто вони в нейтральній білій формі. Наші атлети мають уникати будь-яких рукостискань, спільних фотографій та інтерв'ю. Усі розуміють, що ми не можемо проявляти жодної симпатії до представників країн-агресорів

Церемонія відкриття Олімпійських ігор-2024 відбудеться завтра на річці Сена, а атлети вийдуть на воду на човнах замість прапорів.

Читайте також