Відключення світла: як діятимуть графіки 2 жовтня

Графік відключення електроенергії на 2 жовтня
Графік відключення електроенергії на 2 жовтня

2 жовтня не передбачається обмеження споживання електроенергії. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

"Завтра, у середу, заходи обмеження споживання не плануються. За можливості, просимо максимально перенести споживання на період активної роботи СЕС. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами з 10:00 до 16:00", - йдеться у повідомленні.

1 жовтня також не передбачається обмеження в споживанні електроенергії.

Нагадаємо, згідно з прогнозами Місії ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні, українцям доведеться очікувати відключення електроенергії від чотирьох до 18 годин на добу цієї зими.

Урядові посадовці стверджують, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням в Україні не буде. Вони також сподіваються, що ця зима пройде без відключень, як і минула.

Відзначимо, що з 9 вересня в Україні зросла потреба в споживанні електроенергії через скасування графіків погодинних відключень.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго", але міжнародні партнери не бачать доцільності фінансування такого дорогого проєкту до проведення випробувань цієї технології. Колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький раніше повідомив, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту від російських атак.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери зібрали понад 4 млрд доларів на відновлення енергетичної інфраструктури України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також