Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію

Фото зборів організаторів Олімпійських ігор-2024
Фото зборів організаторів Олімпійських ігор-2024

Сьогодні, 26 липня, у Франції пройде церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року. Цього року церемонія відкриття має кілька цікавих особливостей.

Захід запланований на Сені в Парижі. Початок події о 20:30 за київським часом. Церемонію покажуть телеканали "Перший" та "Суспільне" (регіональні) та платформа "Суспільне Спорт". Організатори вирішили влаштувати парад човнів на річці Сена замість звичної процесії в головній арені. Презентація атлетів відбудеться на майдані Трокадеро поруч з Ейфелевою вежею.

Замість ходи по доріжках спортсмени будуть в плаванні по річці Сена. Роль глядачів виконають набережні. Така концепція зробить Париж-2024 найбільшою церемонією відкриття з точки зору охоплення аудиторії та географії.

Під час параду будуть близько 100 човнів з представниками понад 200 країн. Спортсмени з невеликих команд розділять судна з іншими спортивними мікродержавами, а великі збірні матимуть власні, національні човни.

Маршрут параду буде від мосту Аустерліц на 6 км на захід повз історичні місця Парижу до майдану Трокадеро. Там запалять олімпійський вогонь і оголосять Ігри відкритими.

Деталі розважальної частини церемонії залишаються таємницею.

Одяг спортсменів буде відображати національну культуру їхніх країн. Наприклад, бразильські атлети будуть мати на собі джинсові куртки з зображеннями тамтешньої фауни, а гватемальці вдіватимуть фольклорні капелюхи та сумки.

Особливість костюмів спортсменів Монголії викликала особливий інтерес. Вони поєднують національні елементи з олімпійськими символами.

Тенісистка Еліна Світоліна виступатиме прапороносцем України на церемонії відкриття.

Читайте також:

  • Олімпійські ігри у Парижі: де дивитися трансляції змагань в Україні
  • Через терни – у Париж. Неймовірні історії українців, які під час війни здобули олімпійські ліцензії
  • Олімпіада у Парижі. Календар змагань українських спортсменів

Читайте також