Відомчий водій голови Харківської облради тричі вносився до системи "Шлях" – документ

Водій голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко Валерій Ключко був тричі внесений до системи "Шлях" для виїзду за межі України.

Про це повідомило видання "Апостроф", посилаючись на офіційну відповіді Харківської ОВА на запит про надання публічної інформації.

"Стосовно внесення Харківською обласною військовою адміністрацією даних Ключка Валерія до інформаційної системи "Шлях" повідомляємо, що 13.06.2022, 25.08.2022, 25.11.2022 за поданням Громадської організації "КОЛОС" відповідними наказами начальника Харківської обласної військової адміністрації №47 В, 112 В, №193 В громадянину Ключко Валерію було узгоджено виїзд за кордон та подано відповідні заяви до інформаційної системи "Шлях", йдеться у офіційній відповіді Харківської ОВА на запит "Апострофа".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше колишній народний депутат Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що чоловік Тетяни Єгорової-Луценко бізнесмен Віталій Луценко в жовтні 2022 року на відомчому автомобілі своєї дружини виїжджав з України. За кермом цього авто перебував водій голови Харківської облради Валерій Ключко.

Перетнувши державний кордон України у пункті пропуску Могилів-Подільський у Вінницькій області, Ключко та Луценко дісталися аеропорту міста Кишинів, звідки чоловік чиновниці нібито вилетів до Франції для вирішення власних бізнесових справ.

За інформацією Мосійчука, у Франції чоловік Єгорової-Луценко оформлював документи щодо придбання компанії MIDI AU SOLEIL, якій належить ресторан на набережній Канн.

Нещодавно голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков повідомив, що НАЗК проводить моніторинг способу життя Тетяни Єгорової-Луценко.

Система "Шлях" запрацювала із 17 березня 2022 року. За даними Мінінфраструктури, станом на початок липня 2023 року до неї внесли 254 тис. людей. Із них майже 150 тис. це водії, які виконують бізнес-перевезення за ліцензіями. На кожен новий перетин кордону ліцензіати мають подавати нову заявку в кабінеті перевізника.

Ще 104 тис. це водії, які перевозять гуманітарну допомогу. Внести їх до системи можливо лише рішенням Міністерства інфраструктури чи обласних військових адміністрацій після розгляду пакету документів.

Різниця в тому, що ліцензіати користуються електронною системою, а волонтери подають документи в паперовому форматі.

За рік роботи "Шляху" 19 тис. чоловіків скористалися системою для втечі за кордон. Таке число озвучив керівник профільної тимчасової слідчої комісії, народний депутат від "Слуги народу" Сергій Козир.