Відомий актор-захисник назвав серйозну проблему, яка чекає на Україну після війни

Український актор Олександр Печериця розповів про проблему після війни

Український актор Олександр Печериця, який півтора року воював на фронті, заявив, що Україна стикається з серйозною проблемою після закінчення війни. У своєму інтерв'ю для YouTube-проєкту "Наодинці" артист зазначив, що військові страждають від постійного психологічного тиску на війні і їхній моральний стан погіршується. Олександр Печериця наголосив на необхідності психологічної реабілітації та роботи з психологами для захисників, які повернуться з фронту. Зараз цій проблемі не приділяється відповідна увага, оскільки головним завданням є вигнати ворога з України.

Мені здається, що ми навіть ще не усвідомлюємо рівень тих проблем, які на нас чекають попереду, це про психологічний стан хлопців, які до нас повертаються. Я це вже бачу. Це величезна проблема, але зараз немає часу, аби приділити їй увагу, бо зараз найголовніше - зберігати життя цивільних і відбивати наші території - пояснив актор.

Олександр Печериця сам знає на власному досвіді, як складно повернутися з війни до цивільного життя. Він вже почав вивчати питання щодо програми психологічного відновлення військовослужбовців після повернення з фронту. Актор планує стати сам кваліфікованим тренером і проводити майстер-класи з психологічного відновлення.

Я зараз залучаю спеціалістів, хочу сам вивчити це питання настільки, щоб я міг сам проводити ці майстер-класи з програми відновлення. Я - учасник бойових дій, який вже пройшов цей шлях. Я розумію, що відчуває той чи інший солдат, який повертається з бойових дій і що йому треба. Я орієнтуюся, бо сам це проходив - поділився Олександр Печериця.

Артист також розповів, що часто спілкується з військовими, що допомагає їм розслабитися та відволіктися від реалій війни.

Я спілкуюся з військовими, проводжу творчі зустрічі, читаю вірші, співаю пісні, ми спілкуємося. Така легка історія для того, щоб розслабитися, віднайти зворотний зв'язок, тому що зазвичай ці хлопці дуже замкнуті, не говорять, не відповідають - розповів Олександр Печериця.

Нагадаємо, Олександр Печериця півтора року служив в Збройних Силах України, але звільнився з-за сімейних обставин.

Раніше керівниця медичної служби "Ульф" Першого окремого штурмового батальйону "Вовки Да Вінчі" Аліна Михайлова розповіла про втрати на фронті.