Відповідь на ATACMS: що готує Росія для зимового терору

Вночі знову сталася атака російської армії на українські міста. За словами офіційних представників, Росія може змінити свої методи обстрілу вже цієї зими. Крім того, росіяни почали застосовувати нову технологію - дрони. Про це повідомив військовий експерт Іван Киричевський у коментарі для Gazeta.ua.

По офіційних зведеннях все частіше згадується, що росіяни використовують крилаті ракети Х-59 для атак на нашу інфраструктуру. Це надзвичайно небезпечна зброя, якій треба приділити особливу увагу. Зараз для росіян найбільш популярним варіантом є Х-59МК2. Ці ракети можуть бути запущені з літаків Су-34 та Су-35. І навіть були випадки, коли росіяни використовували Су-57 для атак ракетами Х-59 на Україну. Саме цими ракетами росіяни весною 2022 року завдали ударів по нафтобазах і портовій інфраструктурі. Їх складніше збити, ніж Х-101 або "Калібри", через їхні компактні розміри. Тому коли офіційні представники говорять про можливу зміну методів атак росіян на цю зиму, можливо, вони мають на увазі можливість зміни використання ракет", - підкреслив Киричевський.

Залишайтесь в курсі останніх новин, підписавшись на наш телеграм-канал - INKORR.

Володимир Путін оголосив, що МіГ-31К будуть патрулювати Чорне море згідно з його наказом. Ці літаки є носіями гіперзвукових ракет Х-47М2 "Кинджал".

Росія може почати випускати керовані ракети для тактичної авіації, а потім перейти до вишкрібання далекобійних ракет для стратегічної авіації та військово-морського флоту. За словами речника Військово-повітряних сил Ігната, росіяни також використовують безпілотні літальні апарати-камікадзе невизначеного типу, які виготовляються з простих матеріалів. Хоча конструкція цих дронів виглядає простою, вона дуже ефективна і надійна. Незважаючи на те, що технічні характеристики і розміри цих безпілотників ще треба вивчити детальніше, не варто виключати можливість масового застосування їх у великих атаках на нашу інфраструктуру, не тільки Shahed", - додав Киричевський.

У ніч на 22 жовтня російські окупанти здійснили ще одну ракетно-авіаційну атаку на Україну. Ворог використав керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 і три ударних безпілотники типу Shahed-136/131.