Відстрочка... на пару днів. Військовозобов'язані повідомляють про дивні рішення ТЦК

Зображення символізуюче затримку заступника начальника штабу ТЦК
Зображення символізуюче затримку заступника начальника штабу ТЦК

Багато військовозобов'язаних, які мають право на відстрочку, подали документи до ТЦК і отримали термін до 12 серпня. Тобто через кілька днів відстрочка закінчиться. Законодавство надає відстрочку на строк мобілізації, який встановлюється указом президента на 90 днів. Оскільки 90 днів з попереднього указу спливає 12 серпня, то відстрочка таких осіб закінчується в цей же день. Ті, хто подасть документи після 12 серпня, отримають відстрочку до 9 листопада, коли діятиме новий указ президента. Процедуру відстрочки доведеться повторювати знову і знову, але коли стартує автоматичне продовження через електронний кабінет - невідомо.

У разі продовження строку мобілізації перевірка підстав у військовозобов'язаного на відстрочку від призову здійснюється за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Щоб продовжити відстрочку, військовозобов'язаний подає заяву до комісії з разом або через електронний кабінет. Якщо неможливо провести перевірку, комісія може запросити додаткові документи. У разі втрати чи зміни підстав для відстрочки комісія може скасувати прийняте рішення, про що повідомляється заявнику письмово.

Закон захистить військовозобов'язаних

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який має усунути правову колізію щодо проходження військової служби особами, які не досягли 25 років.

Читайте також