Відвідування найвідомішого фонтану у Римі може стати платним

Відвідування фонтану у Римі обмежено
Відвідування фонтану у Римі обмежено

Рим вважає запровадження оплати за відвідування найпопулярніших пам'яток

Мерія Риму розглядає можливість встановлення плати для туристів за відвідування деяких найвідоміших місць, таких як фонтан Треві, за допомогою квот та попереднього планування візиту. Про це повідомляє італійське видання Corriere della Sera.

Радник мерії з туризму і масових заходів Алессандро Онорато заявив, що у влади думають про заходи, які б допомогли зменшити поток туристів біля найвідоміших пам'яток.

"Ми розглядаємо можливість встановити квоти та обов'язкову резервацію часу для таких місць, як фонтан Треві, за символічну плату в розмірі 1 євро", - заявив Онорато.

Такий підхід дозволив би контролювати кількість людей, які одночасно знаходяться біля пам'ятки, і боротися з переповненням та безладдям у цих місцях.

Окрім цього, велика проблема також полягає в незабезпеченому житлі низької якості, яке стрімко поширюється. Влада вважає, що така ситуація може призвести до появи непрезентабельних "комірчин" з мінімальними умовами проживання, що негативно вплине на репутацію столиці.

Слід зазначити, що італійський уряд також розглядає можливість збільшення туристичного податку влітку у зв'язку зі значним зростанням кількості туристів. Пропонується збирати до 25 євро за ніч з номерів у готелях для допомоги містам, які страждають від надмірного навантаження туристами.

Читайте також