Вихід із Вугледара. Новий комбриг «Чорних запорожців» назвав вражаюче співвідношення сил

Вихід із Вугледара. Новий комбриг «Чорних запорожців»
Вихід із Вугледара. Новий комбриг «Чорних запорожців»

У Вугледарі штурмувало кілька російських бригад, полків і підрозділів. Обороняла місто 72-га механізована бригада, яку підсилили двома батальйонами Топографічної Розвідки. Комбриг Олександр Охріменко, командир 72-ої бригади, розповів деталі останніх днів оборони міста в інтерв'ю "Главкому".

Він повідомив, що проти них стояли російські бригади і полки, зокрема 36-а мотострілецька бригада 29-ї армії Збройних сил РФ, 39-а мотострілецька бригада, 57-ма бригада, 91-й стрілецький полк та інші підрозділи. Сил противника було значно більше в танках, бойових машинах піхоти, артилерійських системах, протитанкових засобах та особовому складі. Відносне співвідношення сил було майже 1:9 на користь противника. Охріменко заявив, що шанси на утримання міста та смуги оборони були дуже маленькі, з огляду на перевагу противника.

Охріменко став командиром 72-ї бригади у вересні, коли Вугледар вже був оточений ворожими військами. Уживлення нового комбрига в тій посаді мала на меті вивести останні підрозділи з міста. 2 жовтня генштаб офіційно повідомив, що українські військові вийшли з Вугледара.

Полковний Олександр Охріменко відповідав на питання про те, як вони змогли вийти з Вугледара, чому не виводили їх раніше, і яка ситуація на цій ділянці фронту. Інші цікаві матеріали можна знайти в блоках "Читайте також:".

Читайте також