Виїзд до Великобританії: як знайти спонсора та подати заявку

Скасування програми Ukraine Family Scheme та виїзд біженців до Великобританії

З 19 лютого 2024 року було скасовано програму Ukraine Family Scheme, яка дозволяла українцям, родичі яких вже мешкали у Великобританії, виїхати до цієї країни. В даний час, єдину можливість виїхати до Великобританії для біженців з України надає програма Homes for Ukraine Sponsorship Scheme.

Умови для участі у програмі передбачають наявність спонсора, який має бути громадянином Великобританії чи Ірландії або мати статус постійного резидента. Також спонсор повинен зобов'язатися надати житло мінімум на 6 місяців. Біженці мають право на легальне перебування у Великій Британії протягом 18 місяців, доступ до соціальних виплат, шкіл та медичних послуг.

Якщо немає знайомого спонсора, біженцям слід подати заявку на волонтерському сайті. Організація буде підбирати для них спонсора та надісле лист з підтвердженням. Подача заявки відбувається онлайн, а для паспорта з біометричним чипом не потрібно відвідувати візовий центр. Після обробки заявки, людина отримує дозвільний лист, який служить візою. Увага! До отримання дозвільного листа до Британії не можна їхати. У разі відсутності біометричного паспорта, необхідно пройти процедуру біометрії в візовому центрі.

Для отримання додаткової інформації та підтримки можна звернутися на гарячу лінію +44 808 164 8810 або +44 (0)175 390 7510, а також на сайт Ukrainian Sponsorship Path UK.