Війна в Україні призводить до кризи у індійській алмазній промисловості — DW

Воєнний конфлікт в Україні впливає на індійську діамантову промисловість
Воєнний конфлікт в Україні впливає на індійську діамантову промисловість

В результаті війни в Україні, яка триває з лютого 2022 року, в індійському місті Сурат, що є центром світової алмазної промисловості, виникли непередбачені наслідки. Введені Західом санкції проти Росії, зокрема заборона на імпорт російських алмазів, призвели до того, що Індія втратила майже третину своїх доходів від продажу алмазів, що спричинило серйозну фінансову кризу. Про це повідомили в Deutsche Welle.

Самогубства, безробіття та скорочення зарплат

Тільки за останні 16 місяців у місті Сурат було зафіксовано принаймні 63 самогубцтва серед огранювачів алмазів. Деякі з них залишили передсмертні записки, в яких звинувачують складне фінансове становище. Також багато тисяч фахівців втратили свої робочі місця або стали свідками різкого зменшення зарплати.

Профспілка тривожиться

Профспілка працівників алмазної промисловості Гуджарата створила телефон довіри для самогубців, на який надійшло понад 1600 дзвінків з проханнями про допомогу. Також профспілка звертається до уряду штату з вимогою надати пакет економічної допомоги та відновити програму навчання "Ratandeep Yojana", яка була запущена під час попередньої економічної кризи 2008-2009 років.

Вплив на експорт та запаси

Експорт огранених алмазів з Індії у 2023-2024 фінансовому році зменшився на 27,6%. Унаслідок цього, в компаніях сформувалися запаси, що втричі перевищують звичайні обсяги. Багато компаній зменшили робочий час та кількість годин на робочий день з метою зекономити кошти, що призвело до зменшення зарплати працівників на 30-40%.

Ситуація в Сураті залишається складною. Профспілка та уряд не мають повної інформації про кількість людей, які втратили свої робочі місця в галузі. Тим, кому вдалося зберегти роботу, загрожує серйозне зменшення зарплати. Майбутнє алмазної промисловості Сурату є невизначеним, і працівники галузі сподіваються на допомогу від уряду та відновлення ринку.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський розповів про подробиці своєї розмови з Індійським прем'єр-міністром Нарендрою Моді відносно індійського плану миру.

Читайте також