Війна в Україні змушує Пентагон проводити військові реформи — WP

Війна в Україні, реформи в Пентагоні
Війна в Україні, реформи в Пентагоні

В Україні відбувається жорстокий конфлікт, який примусив військових змінити свою стратегію. Реформатори наполягали на тому, що потрібно зосередитися на закупівлі безпілотників замість дорогих і вразливих авіаносців та винищувачів. Проте, їхні прохання не були почути.

Тому, протягом десятиліть, військові продовжували витрачати гроші на непотрібні системи, які могли здержатися лише кілька хвилин у війні з Китаєм. Це призвело до того, що оборонна промисловість США поступово руйнується.

Крістіан Броуз, реформатор Пентагону: "оборонне підприємство США систематично руйнується".

Український конфлікт показав, що безпілотники та супутники є важливою зброєю. Танки стали беззахисними перед атаками безпілотників, українські військові-морські безпілотники забрали у російського флоту контроль над Чорним морем, а супутники передають точну інформацію для нанесення удару.

Тому розробники працюють над автономними системами, що не залежать від зовнішнього наведення чи сигналів з космосу. Мета - створити системи зі штучним інтелектом, які будуть вбудовані в зброю.

Організацію реформи Пентагону очолює Кетлін Хікс. Вона оголосила закупівлю дешевих безпілотників для швидкого використання. За програмою Replicator, планується розгорнути автономні системи протягом наступних 18-24 місяців.

Крім цього, у березні 2023 року був представлений план "Спільні бойові літаки", який передбачає поєднання безпілотних літаків з літаками, що керуються людьми. Планується закупити щонайменше одну тисячу таких безпілотних літаків та підняти їх у повітря до кінця десятиліття.

Читайте також