Війна застала його на митному посту. Згадаймо Сергія Яцуха

Українці вшановують пам'ять загиблого воїна

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Сергія Яцуха.

Сергій Яцух, 31-річний військовослужбовець, загинув 16 березня 2022 року в боях із російськими окупантами біля села Новоселівка під Черніговом. Захисник отримав смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Сергій народився у селі Святці Хмельницької області. Він закінчив кафедру податків та фіскальної політики Тернопільського національного економічного університету. Декан факультету фінансів та обліку Андрій Кизима згадує: "Пам'ятаю Сергія, він був дисциплінований, розумний, добре вчився. Погано вчитися і потрапити одразу на митницю – це неможливо, а він потрапив одразу по розподілу на митну службу. Це не так просто. І бачте, так сталося, що завдяки таким студентам героїчним, Україна вистояла і стоїть до цього часу"

Сергій Яцух працював державним інспектором митного поста "Нові Яриловичі" Чернігівської митниці 10 років та проживав у Чернігові. Він був одним з перших, хто зупинив ворога на чернігівському напрямку, коли російські війська почали повномасштабне вторгнення. Сергій воював у складі 21-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ.

Батько Сергія згадує: "Коли російські війська ввійшли в місто, щоб зупинити танки і БМП, син робив все, що міг. Він виготовляв запалювальну суміш, возив їжу на блокпости. Він не служив і військової підготовки не проходив. Вже 6 березня він захищав Чернігів, воював. Розповідав, що їх обстрілювали зі всіх видів зброї. Це не бій був, це просто був розстріл".

16 березня 2022 року, під час мінометного обстрілу в селі Новоселівці, Сергій отримав смертельні поранення. Разом із нареченою мав багато планів, був упевнений у своїй майбутній сім'ї. Але загибель поставила крапку у їх планах.

Запам'ятаймо Сергія Яцуха як позитивну, віддану роботі та відважну людину. Він віддал своє життя за Україну і свободу нашої країни.

Він був веселим, товариським, світлим, чуйним та відважним воїном, який віддав своє життя за нас з вами, за наше мирне майбутнє, за Україну. - інформує сайт університету, випускником якого був Сергій Яцух.

Звучить бойовий марш і хвилина мовчання. Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови, вшановуючи світлу пам'ять героїв, які віддали своє життя за Україну.