Військом, який заробляв на ухилянтах, ховався від правоохоронців у підвалі

У Харкові начальник територіального центру комплектування заробляв на ухилянтах від мобілізації.

За свої "послуги" - відмітку про непридатність і допомогу в оформленні паперів для виїзду за кордон, брали по 6500 доларів. Їх ділили між членами військово-лікарської комісії, керівництвом ТЦК й посередниками.

"Клієнтів" не чекали, сидячи в кабінетах, а активно розшукували. Для цього залучали третіх осіб, які знаходили потенційних втікачів та симулянтів.

Коли схему розкрили, військом вирішив заховатися від поліцейських у підвалі. Там його і знайшли.

Полковник діяв у змові з начальником військово-лікарської комісії. Про це у Фейсбуці повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Коли схему розкрили, військом вирішив заховатися від поліцейських у підвалі. Там його і знайшли.

"Довго переховуватися полковнику в підвалі ТЦК не вдалося. Ми знайшли його під час обшуку приміщення. Там він ховався разом із рюкзаком, в якому зберігав "дублікати" печаток. Експертиза показала, що саме їх використовували на документах, які йшли "на продаж". Вручати підозру начальнику центру комплектування довелося вже в лікарні - тепер він знаходиться в стаціонарі, каже, що йому погано з серцем", - розповів Болвінов.

17 серпня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження дії воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб до 15 листопада 2023 року.

Верховна Рада прийняла законопроекти щодо продовження воєнного стану й загальної мобілізації в Україні 27 липня. Це вже восьме продовження воєнного стану і мобілізації з початку повномасштабної війни.