Військова комендатура: Росія досі не попросила про гуманітарний коридор на Курщині для свого населення

Група військових перед позначеною будівлею
Група військових перед позначеною будівлею

Більшість мешканців Курщини планує переселитися в Росію, але російське керівництво не розглядає запити на гуманітарний коридор. Про це заявив пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який підтримує зв'язок між військовою комендатурою та місцевим населенням у Курській області Росії.

За словами пресофіцера, є також люди, які не хочуть виїжджати з прифронтової зони ні в Росію, ні в Україну, навіть якщо їх родичі їх розшукують і готові забрати до себе. Більшість з них - літні люди.

Військова комендатура склала списки людей, які хочуть отримати статус біженців і переїхати на територію України. Ці списки були передані Уповноваженому з прав людини та в Офіс президента.

Пресофіцер повідомив, що недавно українські військові евакуювали громадянку Туреччини. "Щодо деяких людей питання вже почало вирішуватися. 13 вересня було евакуйовано громадянку Туреччини, її передали співробітникам посольства Туреччини в Україні. Ще одна родина, яка має турецьке походження, очікує на виїзд. Але їхні документи згоріли і потрібен час, щоб підтвердити їх особи", - заявив Олексій Дмитрашківський.

Військовий також зазначив, що у Курській області зустрічали людей з Харківщини та Одеси.

"Ми зустріли і людей з Харківщини, які приїхали до Курської області доглядати маму, і жінку з Одеси з українським паспортом, яка приїхала доглядати самотню тітку. Ця жінка перебуває в Суджі з 2022 року. Мені здається, що ця історія може бути іншою, але відповідні органи будуть розбиратися", - заявив Дмитрашківський.

Нагадаємо, що раніше пресофіцер Олексій Дмитрашківський повідомив, що військова комендатура в Суджі не мобілізувала жодного росіянина призовного віку та не планує цього робити.

Читайте також