Військова співпраця КНДР і Кремля: яку зброю отримує Росія — NYT

Військова співпраця КНДР і Кремля: яку зброю отримує Росія — NYT

За інформацією іноземного кореспондента The New York Times Лари Джейкс, Росія потребує звичайних озброєнь, зокрема артилерійських снарядів, які може отримати від Північної Кореї.

У вересні 2022 року Сполучені Штати звинуватили Північну Корею у продажу артилерії Росії. Відповідно до повідомлення Білого дому, Путін веде переговори з північнокорейським лідером Кім Чен Ином щодо постачання зброї. Вінаверті Кім відвідав Путіна в вересні минулого року на сході Росії. Американські чиновники заявили, що Північна Корея відправила до Росії близько 7 тисяч контейнерів зі зброєю для використання у війні в Україні.

Міністр оборони Південної Кореї повідомив, що контейнери були заповнені артилерійськими снарядами калібру 152 мм та 122 мм. Кількість північнокорейських морських контейнерів, відправлених до Росії, становить близько 10 тисяч.

Також повідомляється про можливі поставки протитанкових ракет і переносних зенітно-ракетних комплексів, а також гвинтівок, гранатометів, мінометів та інших снарядів з боку Північної Кореї.

Війна в Україні відбувається у форматі війни на виснаження, де Росія і Україна намагаються перевершити один одного в озброєнні. Інформація про постачання озброєння з Північної Кореї підтверджує той факт, що Росія зберігає перевагу над Україною. Експерти наголошують на високій точності ракет серії Hwasong-11A, які є частиною цього озброєння.

Зауважується, що деяка зброя вважається застарілою або неефективною. За словами генерала Марка Міллі, колишнього найвищого військового посадовця США, 152-міліметрові снаряди, надані Північною Кореєю, можуть мати обмежений вплив на поле бою.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: