Військові кібери здійснили атаку на 13 російських компаній РФ

Військова кібератака на 13 російських компаній
Військова кібератака на 13 російських компаній

Українські кіберспеціалісти здійснили атаку на сервери 13 компаній РФ, які допомагали Росії в агресії проти України. Про це повідомив ресурс 'Стратком ЗСУ'.

Серед атакованих об'єктів - 'РосХимЗащита', компанія, яка виробляє захисне спорядження для російських військових, та Фонд 'Русь Великая', що пропагує 'руський світ'. Також було повідомлено про злам сайтів кредитних організацій, які надають фінансування учасникам агресії, таких як 'Залог' і 'МФК 'Джой Мани'.

Стратком ЗСУ повідомив, що дані військових РФ, отримані під час операції, та інша потенційно цінна інформація були передані відповідним структурам.

24 жовтня в Росії святкують День підрозділів спеціального призначення Збройних Сил.

На стартових сторінках зламаних сайтів з'явилися зображення начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова та Міністра оборони Андрія Бєлоусова. Картинка супроводжується віршем про російських спецпризначенців: 'Генерали помиляються, а ці хлопці ціною життя виправляють їх помилки'. Текст закінчується привітанням: 'Хай у генералів ростуть петлиці і на вашій могилі ростуть квіти. Нехай матері, дружини і діти моляться за спасіння вашої душі'.

Раніше було повідомлено, що особисті дані російських військових, отримані під час операції, та інша потенційно цінна інформація були передані відповідним структурам.

Ресурс 'Главком' повідомив про те, що українські хакери у вересні нагадали росіянам про спрацьовані вибухи в житлових будинках Рязані, організовані ФСБ 25 років тому. Ймовірно, метою цих вибухів було підвищення рейтингу російського диктатора Володимира Путіна та виправдання Другої чеченської війни.

Читайте також