Військові можуть самостійно визначати, кому буде надана фінансова допомога у разі їх загибелі

Військові зможуть самостійно вирішувати, кому і яку суму виплачувати одноразову допомогу після своєї смерті

Український ветеранський фонд повідомляє, що відтепер військовослужбовці матимуть право робити особисте розпорядження про виплату грошової допомоги після їхньої смерті. Зміни до закону, які набули чинності 29 березня 2024 року, дозволяють вирішувати кому і в якому розмірі виплачувати допомогу. Оригінал розпорядження зберігається у особовій справі військового, і його можна будь-коли скасувати або скласти нове. За відсутності особистого розпорядження, допомогу можуть отримати малолітні, неповнолітні, непрацездатні діти, вдова (вдівець) та батьки загиблої особи. Зазначено також перелік осіб, які мають право на допомогу.

Додаткові умови отримання допомоги військовослужбовцям

Військовослужбовці, які мають довідку медико-соціальної експертної комісії про інвалідність або втрату працездатності, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Цю допомогу можна отримати протягом трьох років після видачі довідки. Закон також передбачає додаткові виплати та компенсації для військовослужбовців, які не використали щорічну або додаткову відпустку.

Нові умови виплат військовослужбовцям

Зміни до законодавства також передбачають нові умови надання відпусток та грошового забезпечення для військовослужбовців, рятувальників і поліцейських. Крім того, військовослужбовці можуть розраховувати на додаткову доплату. За свій службовий обов'язок, вони мають право на додаткові виплати та компенсації.