«Військові звитяги не виправдовують погроз». Bihus.Info прокоментувало скандал з Калюжною

Військові звитяги безпідставні загрози
Військові звитяги безпідставні загрози

Редакція Bihus.info висловила свою реакцію на погрози, що були надіслані журналістці Анні Калюжній та її батькам. Вони вважають такі погрози неприпустимими в будь-якій ситуації.

Редакція стверджує, що не може відповідати за трактування слів Анни чи носити відповідальність за те, як їх сприймають інші люди. Всі бажаючі можуть прочитати спільники та скріншоти погроз у Facebook-пости Калюжної. Проте, Bihus.info вважає, що погрози не мають місця в спілкуванні між журналістами і військовими, а також в будь-якому спілкуванні в нашій країні. Емоційні реакції призводять до конфліктів і розбрату між людьми, які очевидно перебувають на одній стороні. Погрози тільки поглиблюють проблеми вже розколотого суспільства, і це лише корисне для наших ворогів", - стверджується у повідомленні.

Редакція має надію, що бригада розуміє, що висловлювати погрози є неприпустимим.

"Ми розуміємо, що це не відображає позицію всієї бригади. Проте, навіть погрози від окремих представників на емоціях є неприпустимими. Ми впевнені, що і в самій бригаді розуміють це. Ми сподіваємось, що цей інцидент викличе адекватну реакцію та відповідальність", - додали журналісти.

Нагадаємо, журналістка Анна Калюжна заявила про отримання погроз вбивством та зґвалтуванням для себе та своїх батьків. Багато з цих погроз надійшли після допису командира бригади Дмитра Кухарчука, в якому він обвинуватив Калюжну у "негативному впливі на пам'ять загиблих захисників України під Авдіївкою".

Раніше журналістка Анна Калюжна відреагувала на пост блогерки і журналістки Яніни Соколової, де та закликала Генштаб ЗСУ терміново надіслати додаткову підтримку для третьої окремої штурмової бригади на межі Харківської та Луганської областей через загрозу прориву окупаційних військ. Третя окрема штурмова бригада утримує рубежі, незважаючи на числені наступи і перевагу ворога та відсутність резерву, &quote;зазначила Соколова.

Читайте також