Військовий квиток: як правильно зберігати і що загрожує військовозобов'язаним за втрату

Втрачений військовий квиток тягне санкції
Втрачений військовий квиток тягне санкції

У Донецькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли про правила заміни військового квитка в Україні. Згідно з "Положенням про військовий квиток осіб рядового, сержантського та старшинського складу", військовослужбовці несуть особисту відповідальність за збереження інформації в квитку.

Власники військових квитків можуть отримати новий документ, якщо їх квиток став непридатним, був знищений чи втрачений, або в разі зміни персональних даних. Процедура починається з подання рапорту чи заяви керівнику відповідного центру та підтримки.

У разі втрати квитка, військовослужбовці мають негайно повідомити командира та звернутися до центру за місцем реєстрації, пояснивши обставини втрати. Для отримання нового документа через зміну прізвища, імені або по-батькові, потрібно пред'явити новий паспорт громадянина.

Однак, якщо квиток був втрачений, процедура ускладнюється і передбачає службове розслідування. Для отримання нового документа потрібно подати заяву, паспорт, фотографію 3х4 см, пошкоджений документ або його залишки, а також витяг із наказу про результати розслідування.

За умисне пошкодження або недбале зберігання військового квитка, що призвело до його втрати, передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також