Військовий назвав основні досягнення Курської операції ЗСУ

Досягнення Курської операції ЗСУ
Досягнення Курської операції ЗСУ

Операція ЗСУ в Курській області розбурила російський наратив про перемогу у війні проти України. Це відповідно заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов.

По-перше, ця операція зруйнувала міф про непереможність російської армії та поставила під сумнів їхні успіхи на фронті. Крім того, вона перекреслила всю інформаційну політику Кремля.

"Російський диктатор Путін і вся його пропагандистська машина переконували своє населення та союзників, що Росія повільно перемагає у війні проти України. Операція ЗСУ в Курській області геть зруйнувала міф про непереможність російської армії, поставила під сумнів їхні успіхи на фронті, загалом - перекреслила всю інформаційну політику Кремля", - розповів Сазонов.

По-друге, ця операція спростувала заяви Путіна, що в область зайшли бандити і їх витиснуть. Насправді, ЗСУ контролюють територію Курської області вже два місяці, не зважаючи на наявність російських військ.

У результаті операції ЗСУ, противник був зупинений у прориві до Сумської області. За розвідданими, російська армія планувала захопити цю область, але ЗСУ встигли діяти на випередження.

Читайте також