Військовий пояснив, навіщо росіяни завдають авіаційних ударів по Запоріжжю

Російській літак робить авіаційний удар по Запоріжжю
Російській літак робить авіаційний удар по Запоріжжю

Удари росіян по місту Запоріжжя мають терористичний характер. Про це заявив речник Української добровольчої армії (УДА) "Південь" Сергій Братчук.

"Ми бачимо, що ворог намагається завдавати та завдає авіаційних ударів безпосередньо по місту. Ми говорили про проблему, яка, на жаль, виникла - використання КАБів у обласному центрі. Ворогу вдалося вдосконалити цю зброю смерті. Сьогодні вона летить на 80 км. І, ймовірно, росіяни працюють над тим, щоб збільшити цю відстань, щоб убезпечити свої літаки", - сказав Братчук.

Братчук стверджує, що російські удари по мирним містам мають на меті вплинути на настрої населення і викликати страх.

"Не секрет, що в Росії це викладено у відповідних стратегіях, концепціях проведення тих чи інших воєн на тих чи інших локаціях. І ця частина, якраз терористична, займає досить важливе місце... Викликати у населення страх, щоб уже населення через свої дії намагалося впливати на уряд з метою припинення вогню", - пояснив речник УДА "Південь".

Українська добровольча армія затвердила, що росіяни посилюють використання авіації та збільшують кількість штурмових дій на лінії фронту на півдні України.

"По Придніпровському напрямку може бути до 10 штурмових дій на день. Ворог також зосереджує штурмові групи і встановлює певні плацдарми", - зазначив Братчук.

Проте, за словами речника УДА "Південь", найбільшу небезпеку для міста Запоріжжя становлять терористичні удари Росії.

"Поки російські війська перебувають на українській території, небезпека є для будь-якого з наших міст... Вона не просто моніториться, робляться всі дії для того, щоб у разі небезпеки можна було відбити атаки ворога. Немає формування наступального кулака з боку Росії", - зазначив Братчук.

Читайте також