Військовий з КНДР утік до Південної Кореї – ЗМІ

Військовий з КНДР утік до Південної Кореї
Військовий з КНДР утік до Південної Кореї

Уранці 20 серпня солдат з Північної Кореї перетнув кордон до Південної Кореї, повідомляє Yonhap News. Південнокорейські військові помітили його на північ від військової демаркаційної лінії і допомогли йому дістатися до Південної Кореї. Обʼєднаний комітет начальників штабів Південної Кореї підтвердив прибуття військового і зазначив, що він був штабним сержантом. Обставини втечі наразі розслідуються.

Спеціалісти вважають, що це може бути наслідком «пропаганди» Сеулу у відповідь на запуски повітряних куль зі сміттям, які здійснюються режимом в КНДР. Уже два тижні тому один мирний житель КНДР втік до Південної Кореї, перетнувши нейтральну зону західним шляхом. Хтось покидає Північну Корею через нестачу їжі та політичне гноблення. З початку року число перебіжчиків досягло 105 осіб.

Постачання повітряних куль зі сміттям з КНДР у Південну Корею сталося наприкінці травня. Кілька днів потому в кулях виявили шкідливі істоти. Тим часом, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прагне створити консультативний орган з Північною Кореєю для розмов про послаблення напруженості та економічну співпрацю.

Читайте також