Вілкул обурився перейменуваннями в Кривому Розі

Вілкул обурений перейменуваннями в Кривому Розі
Вілкул обурений перейменуваннями в Кривому Розі

Вілкул критикує перейменування у Дніпропетровській області

Голова Ради оборони Кривого Рогу, Олександр Вілкул, висловив свою незадоволеність змінами назв, що стосуються Другої світової війни та війни в Афганістані, які були затверджені у межах процесу деколонізації в Дніпропетровській області.

29 липня Дніпропетровська обласна військова адміністрація повідомила про перейменування 292 об'єктів топонімії населених пунктів області.

Сьогодні, 2 серпня, Вілкул написав у соціальній мережі: "Коротко - я проти. Не розумію, навіщо це робити та як це вплине на консолідацію українського суспільства".

Він зазначив, що в Кривому Розі було перейменовано 135 топонімів без громадських слухань, голосувань та врахування думки керівництва міста і депутатів. "Перейменування вулиць, пов'язаних з Другою світовою війною та афганськими війнами, вважаю не доцільними й завдають шкоди єднанню нашого суспільства перед ворогом", - заявив Вілкул.

Він також виступив проти перейменування проспекту Героїв-підпільників та відзначив полковника Аркадія Шурупова та сержанта Андрія Рзянкіна як героїв.

Нагадаємо, весною 2023 року Верховна Рада проголосувала за заборону проросійських географічних назв, а 21 квітня Зеленський підписав закон.

Читайте також