Вірка Сердючка пояснила, чому не відмовляється від російської мови

Вірка Сердючка з українським прапором
Вірка Сердючка з українським прапором

Шоумен Андрій Данилко: Я не відмовляюся від російської мови, бо інакше не зможу спілкуватися з іншими зірками, наприклад із Лаймою Вайкуле

Андрій Данилко пояснив, що не відмовляється від російської мови через необхідність спілкування з іншими зірками, зокрема з Лаймою Вайкуле. Він зазначив, що Вайкуле не знає української мови, а він не знає латиської.

"Я маю своє ставлення до цього. Коли мені кажуть, що я розмовляю мовою агресора, то я кажу: 'А може, агресор розмовляє російською?'. Розумієте різницю?" - сказав Данилко в інтерв'ю.

Данилко вважає, що мова несе у собі можливість комунікації. Він пише пісні переважно російською мовою і не розуміє, чому повинен це змінювати.

За словами Данилка, він розуміє, що його думка може бути несприйнята багатьма і здатний зрозуміти, що люди живуть у складний час.

"Психіка порушена, всі дуже роздратовані. І тоді, мабуть, не приходьте на концерти. Ну спеціально перекладати те, що не перекладається, це вже не те, чи не перекладається воно" - додав Данилко.

17 травня в столичному Osocor Residence відбувся масштабний концерт Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки. Виконавець представив свої старі хіти, заспівавши їх російською мовою. Концерт став причиною скандалу та суперечок. Телеведуча Анна Тульєва, яка також була присутня, вирішила покинути концерт разом з друзями, оскільки вони не хотіли слухати російськомовні пісні.

Під час концерту Данилко також виконав свою версію пісні Teresa&Maria, яка посіла третє місце на Євробаченні-2024.

Зауважимо, що після критики за виконання російськомовних композицій, Сердючка переклала свій власний хіт на українську мову.

Читайте також