Виробник Leopard назвав причину затримок із постачанням комплектуючих в Україну

Виробник Leopard назвав причину затримок із постачанням комплектуючих в Україну

Оборонне підприємство німецького та французького виробників бронетехніки Krauss-Maffei Wegmann і Nexter Systems (KNDS) не буде постачати комплектуючі Україні через вичерпання здатності швидкого виробництва. Про це заявив керуючий директор KNDS Ральф Кетцель, пише видання Marketscreener.

KNDS виробляє танки Leopard 2, які Німеччина постачає Україні з 2023 року. Кетцель заявив, що не передбачали тривалості російської агресії і потреби ремонту танків України. Більшість ремонту виконується на фронті.

«Здатність швидко доставити щось уже вичерпана. Стратегічне рішення мало бути прийняте два роки тому: це буде війна, яка триватиме кілька років. Тоді ми могли б надати новий матеріал сьогодні. Але тоді не можна було сказати з упевненістю», – зазначив керуючий директор KNDS.

Кетцель також зазначив, що отримати запчастини для важкої військової техніки непросто, оскільки країни НАТО також потребують їх. Він вважає, що, якби інші держави передали Україні свої танки, ЗСУ могли б швидше отримати підтримку.

За даними, менш ніж 100 танків Leopard 2 на озброєнні України, щонайменше 26 знаходяться в непридатності. Інші танки також не можуть бути використані через проблеми з ремонтом та технічним обслуговуванням. Foreign Affairs повідомляє, що танки вимагають постійної координації з піхотою, артилерією та інженерними військами для виживання на полі бою, а Україна не забезпечує таку інфраструктуру.

Американські танки Abrams, які передали Україні, мають свої слабкі місця та недоліки, що ставить під сумнів їх ефективність. Захисники України стверджують, що американські танки не мають достатньо сильної броні проти сучасного озброєння.

Читайте також: