Високопоставлені демократи очікують на вихід Байдена з передвиборчих перегонів, - Axios

Високопоставлені демократи очікують на Байдена
Високопоставлені демократи очікують на Байдена

За даними видання Axios, деякі впливові демократи у приватних розмовах стверджують, що тиск від лідерів Конгресу та близьких друзів може переконати президента Джо Байдена відмовитися від участі у президентській гонці. Це рішення може бути прийняте найближчими днями.

Основні моменти:

- 81-річний Байден, який зараз перебуває на самоізоляції через COVID-19, публічно виступає рішуче, але в приватних розмовах, як вважають, змирився зі зростаючим тиском.- Опитування громадської думки та увага до його віку та розумових здібностей ускладнюють продовження кампанії.- Лідери Демократичної партії, друзі та спонсори вважають, що Байден не зможе перемогти і змінити суспільну сприйняття.- Існують опаски, що якщо Байден залишиться кандидатом, Дональд Трамп може отримати переконливу перемогу.

Тиск на президента:

- Лідер більшості Сенату Чак Шумер, як предполагається, порадив Байдену відмовитися від участі в гонці.- Попередження колишньої спікерки Палати представників Ненсі Пелосі про можливі негативні наслідки для шансів демократів в Палаті представників.- Лідер меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс також передав схоже повідомлення Байдену.- Колишні президенти Барак Обама та Білл Клінтон, а також Хілларі Клінтон, своїм мовчанням, як стверджується, висловлюють незгоду з рішенням Байдена.

Можливі сценарії:

- Байден може відмовитися від участі у гонці і підтримати віце-президента Камалу Харріс.- Існує можливість, що делегати партії матимуть можливість самостійно визначити кандидата.

Представники Білого дому та кампанії Байдена-Харріс спростовують ці чутки, заявляючи, що Байден залишається кандидатом від Демократичної партії та має намір перемогти на виборах у листопаді.

Читайте також