Вітамінні добавки для дорослих: необхідність чи модний тренд?

Вітаміни разом з мінералами є незамінними помічниками майже у всіх видах обміну речовин в організмі людини [1].

Вітаміни - це органічні речовини, які необхідні людському організму в невеликих кількостях для живлення всіх систем. Оскільки наш організм не може виробляти більшість з них в достатній кількості самостійно, ми повинні отримувати їх з їжею. В організмі вони виконують різноманітні біохімічні функції, зокрема, беруть участь у багатьох метаболічних процесах у вигляді коферментів або допомагають захищати клітини від дії кисневих радикалів [2].

Супрадин вітаміни для дорослих призначені для підтримки організму в стані дефіциту або в разі підвищеної потреби (наприклад, тривалий стрес, дієта для схуднення, інтенсивні фізичні навантаження). Супрадин для дорослих – хороший варіант для людей, які хочуть всебічно підтримати функціонування організму. Правильно підібрана добавка підтримує належне функціонування імунної системи, покращує концентрацію уваги, зменшує відчуття втоми та підтримує нервову систему. Кожен вітамін має свою функцію та специфічні лікувальні властивості, і їх усвідомлений прийом допомагає поповнити дефіцит в організмі, запобігти розладам, а іноді навіть вилікувати серйозні захворювання. У цій лінійці товарів ви можете знайти вітамінно-мінеральні комплекси супрадин для жінок, для чоловіків, для дітей. Супрадин для чоловіків доступний у формі таблеток.

Чому вітаміни так важливі?

Вітаміни відіграють важливу роль в організмі людини. Вони беруть участь у ряді обмінних процесів, хімічних реакцій, обумовлюють дію багатьох ферментів і є антиоксидантами.Як їх дефіцит (авітаміноз), так і надлишок (гіпервітаміноз) може призвести до виникнення порушень процесів в нашому організмі.Характерною особливістю вітамінів є те, що для нормального функціонування організму потрібні невеликі їх кількості.

Всім відомо, що вітаміни необхідні для правильного функціонування організму людини, що розвивається і дорослої людини. Дорослі потребують тих самих вітамінів, що й підлітки та діти, але в різних дозах. Кількість необхіднихвітамінів також залежить від віку, статі, фізичної активності та щоденного раціону [3].

Якими бувають вітаміни для зміцнення організму для дорослих?

Ймовірно, виникає питання: "Яка найкраща комбінація вітамінів?".

Перша тема, яка може бути пов'язана з вітамінними комплексами - це імунітет. В осінньо-зимовий період найчастіше обговорюється дефіцит вітаміну D. Це факт, що вітамін D бере участь у багатьох процесах в нашому організмі. Його дефіцит може призвести до зниження імунітету або погіршення настрою. Іншими важливими вітамінами для нашої імунної системи є, наприклад, вітамін А і вітамін Е. Не слід також забувати про вітаміни групиВ або вітамін С, але у випадку з останнім не забувайте приймати його в розумних кількостях. Більше не означає краще[1].

Крім вітамінних комплексів, важливі також мінерали. Вітамінно-мінеральні комплекси багаті на цілий ряд сполук, таких як, наприклад, залізо, селен, мідь або цинк. Особливо важливим видається значення цинку у формуванні імунітету організму. Існують дослідження, які повідомляють, що, забезпечуючи організм цинком під час застуди, ми можемо скоротити її приблизно на два дні [3].

Література

1. P. T. Alpert, „The Role of Vitamins and Minerals on the Immune System”, Home Health Care Manag. Pract., t. 29, nr 3, s. 199–202, sie. 2017, doi: 10.1177/1084822317713300.

2. E. S. Wintergerst, S. Maggini, i D. H. Hornig, „Contribution of Selected Vitamins and Trace Elements to Immune Function”, Ann. Nutr. Metab., t. 51, nr 4, s. 301–323, 2007, doi: 10.1159/000107673.

3. F. Vellekkatt i V. Menon, „Efficacy of vitamin D supplementation in major depression: A meta-analysis of randomized controlled trials”, J. Postgrad. Med., t. 65, nr 2, s. 74–80, 2019, doi: 10.4103/jpgm.JPGM_571_17.