Візит Саллівана до Києва: Єрмак розповів, які теми обговорювалися

Важлива зустріч з радником президента США

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном у Києві. Вони обговорили підтримку України з боку США та підготовку до Глобального саміту миру.

"Обговорювали події на фронті. Вкотре почув від пана Саллівана про абсолютно безсумнівну підтримку з боку США, про двопартійну підтримку. Ми точно знаємо, що сьогодні Адміністрація Президента Байдена, вся команда, і безпосередньо Джейк роблять все можливе для ухвалення так необхідного нам пакету допомоги", - пише він.

Єрмак висловив вдячність за надання нового пакету оборонної допомоги на $300 мільйонів. Вони також обговорювали підготовку до Вашингтонського саміту НАТО та Глобального саміту миру.

"Особисто Джейк з самого початку підтримує нашу ідею. Він робить дуже багато адвокації з іншими країнами, зокрема Глобального Півдня. Необхідно продовжувати активно наближення Глобального саміту миру, оскільки кількість країн, що його підтримують, зростає. Це означає, що сьогодні Україна об'єднує світ, і не можна дати РФ його роз'єднати", - додав він.

Єрмак зазначив, що сьогодні в української та американської сторін єдиний план - перемогти в цій війні і зробити все, що для цього потрібно. Він підкреслив, що Україна продовжує стояти завдяки хоробрості, справжності та відданості українського народу. Наша країна має вийти з цієї війни суверенною, цілісною, з сильними демократичними інституціями і зростаючою економікою. "Україна має перемогти. Це - головне", - зазначив Єрмак.