Візит Зеленського у США: президент відвідав Скрентонський армійський боєприпасний завод

Зеленський у Скрентонському армійському заводі
Зеленський у Скрентонському армійському заводі

Президент України Володимир Зеленський розпочав свою поїздку до Сполучених Штатів Америки, відвідавши Скрентонський армійський боєприпасний завод, який виробляє складові частини артилерійських і мінометних снарядів.

За інформацією Офіса президента, завод має повне завантаження своїх потужностей для задоволення потреб України, зокрема, виробництва снарядів калібру 155 мм, обсяг якого значно збільшили протягом останнього року.

Голова держави побував на заводі та провів зустріч з керівництвом та працівниками підприємства.

Президент розповів про ситуацію на полі бою та наголосив на необхідності безперебійного і своєчасного постачання оголошених пакетів оборонної підтримки для України.

"Для нас честь розпочати візит до Сполучених Штатів Америки саме зі Скрентона, з цього заводу, розташованого в Пенсильванії. Ми дуже вдячні за таких партнерів. Розуміємо, що США підтримували нас ще з самого початку конфлікту. І розраховуємо на подальшу підтримку. Дякуємо Президенту Байдену, Конгресу США та усім працівникам подібних заводів", - підкреслив Зеленський.

Зустріч також стосувалася питання щодо початку спільного виробництва зброї на території України, а також можливості американських інвестицій у українську оборонно-промислову комплекс.

Президент відзначив, що вже на цьому та на інших американських заводах виробництво зростає і потужності постійно збільшуються.

"Тут працює 400 людей. Я був дуже зацікавлений поїхати сюди і подякувати вам. Ці 400 людей рятують мільйони українців. Від себе та від всього народу дуже вам вдячний. Ви допомагаєте нам протистояти російській агресії", - зазначив глава держави, звертаючись до працівників заводу.

Читайте також

ЗСУ просунулися під Сватовим: карти ISW
сьогодні, 06:15 231 переглянули
Карти ЗСУ біля Сватового: картографічні дані ISW