Визначився перший фіналіст Євро-2024

Збірна України на Євро-2024
Збірна України на Євро-2024

Збірна Іспанії з футболу зуміла пройти до фіналу Чемпіонату Європи 2024 року. У півфіналі іспанці здолали Францію з рахунком 2:1.

Цей поєдинок став першим протистоянням між Іспанією та Францією на Євро з футболу за останні 12 років.

Франція першою забила гол – на 9-й хвилині Коло Муані точним ударом головою відправив м'яч у сітку після передачі Мбаппе. Іспанцям знадобилося всього 11 хвилин, щоб вирівняти рахунок. Гол на рахунку 16-річного Ламіна Ямала, який вразив ворота сильним ударом здалеку. Цим голом Ямал став наймолодшим автором голу в історії Євро. Через 4 хвилини Іспанія вийшла вперед – Ольмо точно розмістив м'яч у воротах після відбитку від Кюнде.

У початку другого тайму французи спробували відігратися, але їм не вдалося забити. Водночас, іспанський голкіпер Сімон показав чудову гру, побиваючи їхні удари.

Близько кінця матчу Ямал майже оформив другий гол, але його удар вище воріт. Кілька хвилин потім подібним ударом відзначився Мбаппе.

Франція намагалася відігратися, але Іспанія успішно пережила останні хвилини і здобула перемогу.

Другий фіналіст Чемпіонату Європи 2024 буде відомий після півфінального матчу Англія - Нідерланди, який відбудеться в середу, 10 липня. Фінал відбудеться в неділю, 14 липня.

Нагадаємо, що збірна Нідерландів стала останнім півфіналістом Чемпіонату Європи 2024 з футболу після вольової перемоги над Туреччиною з рахунком 2:1.

Раніше збірна Англії зуміла перемогти Швейцарію під час серії пенальті і також пройшла до півфіналу Чемпіонату Європи з футболу.

Раніше збірна Іспанії з футболу здобула перемогу над збірною Німеччини в овертаймі, ставши першою півфіналістом Чемпіонату Європи 2024 року.

Також, збірна Франції перемогла Португалію в серії пенальті і стала другим півфіналістом Чемпіонату Європи 2024 з футболу.

Читайте також