Влада Білгородщини організувала термінову евакуацію дітей з регіону

Влада Білгородщини розпочала евакуацію дітей з регіону через посилення обстрілів. Про це повідомив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков. Заяву Гладкова оприлюднили пропагандистські ЗМІ.

Згідно з рішенням, з Білгородської області вивезуть близько 9 тисяч дітей через обстріли з боку Збройних сил України. Уже зроблені деякі заходи з вивезення дітей з сіл, а найближчим часом планується вивезення 1,2 тисячі дітей до інших регіонів Росії.

«Велику кількість сіл на сьогоднішній день ми відселяємо, зараз плануємо вивезення близько 9 тис. дітей з Білгорода, Білгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району... 22 числа 1,2 тисячі дітей їдуть до Пензи, Тамбова та Калуги, до Ставропольського краю... Систему вибудувано», – сказав Гладков.

За даними української розвідки, влада Білгородської області РФ розпочала евакуацію жителів через військові дії російських добровольців.

Раніше російські добровольці закликали місцевих жителів евакуюватися та надали їм півтори години на це. Заява добровольців стверджувала, що влада Курської та Білгородської областей не вжила жодних заходів щодо евакуації. 12 березня російські добровольчі загони вже вийшли до цих областей в рамках спільної операції.