Влада Естонії закрила прикордонний перехід із Росією для автомобілів

Влада Естонії закрила прикордонний перехід з Росією для автомобілів

Влада Естонії прийняла рішення закрити прикордонний перехід з Росією для автомобілів. Причиною цього стало розпочате Росією будівництво прикордонного пункту, яке перешкоджало безперешкодному переходу автотранспорту. Проте не зважаючи на це, російська сторона продовжує пропускати автомобілі через кордон. Про це повідомляє ERR.

Кордон у Нарві вже можна перетинати тільки пішки

Згідно з прийнятим рішенням, до кінця 2025 року перетин кордону у Нарві буде можливий тільки для пішоходів. Зазначимо, що раніше близько 4 тисяч осіб щодня перетинали кордон у Нарві, із них 80% складали саме пішоходи.

Російська сторона не виконує часові обмеження щодо пропуску автомобілів

За словами начальника прикордонного бюро Східної префектури Еріка Пургеля, вони отримали офіційну інформацію від російської сторони про зупинку транспортних засобів, що перетинають кордон. Однак, Росія не дотримується встановленого часу і продовжує пропускати автомобілі зі свого боку. Тим не менш, Естонія вирішила не залишати своїх громадян у складному положенні і продовжила пропускати їх через кордон.

Останній автомобіль, який зміг перетнути кордон, був вантажівкою. В той момент, коли мост Сипрусе вже був зайнятий важкою технікою, вантажівка прослідувала до естонської сторони. На ній перевозили матеріали для заборони, що будуть встановлені на кордоні.

Російська влада навмисно заохочує мігрантів їхати до Фінляндії

На початку грудня Фінляндія прийняла рішення повністю закрити свої кордони з Росією через великий потік мігрантів, які переважно походять з Близького Сходу та шукають притулку. За заявами фінських урядовців, російська сторона навмисно заохочує мігрантів їхати до Фінляндії, з метою дестабілізувати країну.