Влада Індонезії планує заборонити журналістські розслідування: деталі законопроєкту

Влада Індонезії планує заборонити журналістські розслідування: деталі законопроєкту

У парламенті Індонезії пропонують зміни до закону про трансляцію, щоб заборонити розслідувальну журналістику та ЛГБТ-контент. Це спричинило критику громадського суспільства та кіновиробників через обмеження свободи слова й творчого вираження. Згідно з агенцією Reuters, законопроєкт не уточнює процедуру заборони журналістських розслідувань, але творчі спілки вже заявили про своє незгоду з цензурою. У законопроєкті також пропонується заборонити показ насильства, містицизму, ЛГБТ та іншої негативної поведінки чи стилю життя, що можуть шкодити громадськості. Якщо законопроєкт набере чинності, він також пошириться на увесь контент, що транслюється в Індонезії, включаючи онлайн платформи.

У зв'язку з несприятливими погодними умовами в Індонезії, влада спробує розганяти хмари, щоб запобігти подальшим дощам і повеням. Раніше вже сталося 58 смертей і 35 зниклих безвісти на острові Суматра. Для цього літаки випустять соляні ракети з метою примусити хмари випустити воду і розпастися, перш ніж вони досягнуть інших провінцій. Цей метод, відомий як «посів хмар», змінює погодні умови, створюючи опади.

Місцеві мешканці центральної Індонезії забили гігантського пітона і знайшли в його шлунку тіло жінки, яка зникла раніше. Це вже п'ятий випадок смерті людей в результаті нападу пітонів в Індонезії з 2017 року. Щоправда, ці події є дуже рідкісними.

Читайте також: