Влада Німеччини назвала Лукашенка "високопоставленим контрабандистом" - ЗМІ

Олександр Лукашенко намагається шантажувати Європу за допомогою контрабанди людей. 

Влада Німеччини розслідує причетність Лукашенка до контрабанди людьми - організації нелегальної міграції через білоруський кордон. Про це йдеться в матеріалі газети BILD am Sonntag.

"Лукашенко, домагаючись скасування санкцій, намагається шантажувати Європу за допомогою організованої державою контрабанди людей", розуміє Берлін.

У зв'язку із цим у Німеччині встановлюють рівень причетності "високопоставленого контрабандиста" до міграційної кризи в Євросоюзі.

Згідно з інформацією німецької поліції, із серпня через Білорусь до Німеччини прибули майже 4 тисячі біженців, за перший тиждень жовтня їх було 1183, і ці показники збільшуються. Зокрема, за день 8 жовтня було зафіксовано 291 несанкціонований перехід на німецько-польському кордоні.

"Мігранти з білоруськими студентськими візами прибувають до Мінська з іракських Багдада й Ербіля, Дубая (ОАЕ), ліванського Бейрута, Аммана (Йорданія), турецького Стамбула, а з середини вересня і сирійського Дамаска. Далі в Білорусі прикордонники відвозять людей переважно до польського кордону, до ділянок, де немає патрулів. Опинившись у ЄС, мігранти прямують до Німеччини", - повідомляє видання.

Як стверджується, за таку "подорож" нелегали платять білоруській владі близько 4 тисяч євро.