Влада оголосила обов'язкову евакуацію усіх цивільних із Куп'янська та прилеглих громад

Евакуація цивільних з Куп'янська та прилеглих
Евакуація цивільних з Куп'янська та прилеглих

Обов'язкова евакуація для жителів Куп'янщини через погіршення військової ситуації

У Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію для всіх жителів із чотирьох громад Куп'янщини, включно з містом Куп'янськ. Примусова евакуація родин із дітьми також оголошена з Борівської громади. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Сьогодні на Раді оборони було прийняте рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп'янського напрямку, зокрема з міста Куп'янськ. Це у зв'язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв'язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе

Також будуть евакуйовані жителі Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад. За словами Синєгубова, евакуаційні заходи будуть посилені, оскільки люди неохоче виїжджають.

Є ряд рішень, зокрема переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію

На лівому березі Осколу в Куп'янському районі залишаються близько чотирьох тисяч жителів, від деяких населених пунктів до лінії фронту - лише близько чотирьох кілометрів. У зв'язку зі зростанням обстрілів Куп'янського району власті вирішили посилити заходи з евакуації населення. Офіційна особа просить людей виїхати до більш безпечних регіонів, адже їм обіцяють підтримку.

Читайте також