Влада Риги закликала жителів міста облаштовувати підвали будинків під укриття

Упорядкування підвалів муніципальних будівель у Ризі - план міської ради. Жителі запрошують навести лад у своїх підвалах, щоб пристосувати їх до вимог цивільної оборони. Ініціатива буде реалізована за участю керівництва школи та міського самоврядування.

Перші упорядковані підвали будуть відкриті для огляду на пресконференції, яка відбудеться 27 квітня у Ризькій 49-й середній школі та спортивному комплексі цієї школи. Представники самоврядування нададуть рекомендації щодо правильного створення укриттів у приміщеннях.

Також упорядкування підвалу муніципальної будівлі, розташованої поряд з основною школою "Рідзе" та приміщенням центру соціальної допомоги "Межціємс", відбудеться під час дня толоки.

Жителів просять очищувати підвали від сміття та небезпечних предметів. Крім того, важливо узгодити прибирання з керуючими будинками та забезпечити збір та вивезення сміття.

Нагадаємо, що уряд Латвії допомагатиме в зміцненні протиповітряної оборони України. Також затверджений новий держстандарт освіти, згідно з яким російську мову поступово припинять вивчати у школах Латвії як другу іноземну.

Читайте також:

  • Одна з країн НАТО повертає обов'язкову військову службу через загрози з боку Росії
  • Країни Балтії готуються до війни з Росією і закликають інші країни "прокинутися" - Bloomberg