Влада Сумщини хоче найняти на фортифікації охоронців із балончиками

Влада Сумщини запрошує найняти охоронців із балончиками
Влада Сумщини запрошує найняти охоронців із балончиками

Оголошено тендер на охорону фортифікаційних споруд на Сумщині

Державна установа "Інфраструктура Сумщини" оголосила тендер на послуги з охорони фортифікаційних споруд на території області. Замовник має намір найняти охоронну фірму для пильнування за фортифікаційними спорудами у п'яти районах Сумщини: Роменський, Охтирський, Конотопський, Шосткинський і Сумський. Всього йдеться про 162 об'єкта.

Згідно з тендерною документацією, компанія-переможець має забезпечити своїх працівників форменим одягом, переносними радіостанціями, спеціальними засобами індивідуального захисту та самооборони. Охорона фортифікаційних споруд передбачає візуальне спостереження та оперативне сигналізування правоохоронцям у разі виявлення правопорушень або злочинів. Кожну фортифікацію буде охороняти двоє працівників компанії-переможця, які цілодобово будуть перебувати там.

Тривалість охорони фортифікаційних споруд Сумщини – до січня 2025 року. Визначення переможця тендеру очікується 30 серпня.

Розслідують розтрату державних коштів на будівництво фортифікаційних споруд на Сумській області

Національне антикорупційне бюро з травня 2024 року проводить досудове розслідування щодо можливої розтрати державних коштів, виділених на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд та оборонних рубежів на території Сумської області. За версією слідства, службові особи Міністерства оборони уклали договори з підрядними організаціями для будівництва фортифікаційних споруд та рубежів.

Також вже з листопада 2023 року поліція розслідує злочинну змову посадовців Сумської ОДА із представниками фірм-підрядників на будівництві взводних опорних пунктів. За підозрою, були встановлені несертифіковані бетонні бункери з використанням краденого та необлікованого піску з кар'єрів, розташованих на території Сумського району.

Читайте також