Водії громадського транспорту в окупованому Луганську місяцями не отримують зарплату – ЦНС

Водії громадського транспорту в Луганську
Водії громадського транспорту в Луганську

У Луганську, який тимчасово окупований, водії громадського транспорту стикаються зі серйозними проблемами неотримання зарплати. Проблема існує вже п'ять місяців, і водії не отримали щонайменше півтора мільйона російських рублів.

За словами Центру національного спротиву, цього разу окупанти вирішили заощадити на виплаті зарплат водіям трамвайно-тролейбусного управління ЛНР. Проблема загострилася з березня минулого року. Наразі 16 водіїв місцевого комунального підприємства не отримали щонайменше півтора мільйона російських рублів зарплати.

Ці невиплати зарплати призвели до критичної нестачі водіїв, що негативно впливає на роботу громадського транспорту в місті. Схожа ситуація спостерігається в Донецьку, де через нестачу персоналу на лінію виходить лише третина автобусів, тролейбусів та трамваїв.

Заборгованість із зарплати водіям є ще одним прикладом складної соціально-економічної ситуації на окупованих територіях, де місцеві мешканці зіткнулися з численними проблемами та порушеннями своїх прав.

Нагадаємо, що раніше у Маріуполі, також тимчасово окупованому, сталася масштабна пожежа поблизу нової військової бази російських окупантів.

Крім того, окупанти привернули до себе додаткові сили Росгвардії на східний регіон України, який тимчасово окупований. Ця дія покликана знайти дезертирів.

Раніше було повідомлено, що у Вовчанську росіяни використовують найманців із Єгипту.

Читайте також