Водій з Йорданії застрелив трьох ізраїльтян на мосту Алленбі – Reuters

Водій з Йорданії застрелив трьох ізраїльтян на мосту Алленбі
Водій з Йорданії застрелив трьох ізраїльтян на мосту Алленбі

На мосту Алленбі на Західному березі жахливий напад від йорданця

На прикордонному переході моста Алленбі на Західному березі Йорданії було скоєно напад, під час якого троє ізраїльських громадян були вбиті. Озброєний нападник, який виявився водієм вантажівки, відкрив вогонь по ізраїльським військовим. Неподалік від Мертвого моря розташований міст короля Хусейна, де стався напад, якому вдалося підкорити нападника.

Ізраїльські офіційні джерела повідомили, що напад стався у зоні комерційних вантажів, яка знаходиться під ізраїльським контролем. Там розвантажуються йорданські вантажівки, що в'їжджають на Західний берег. Водієм вантажівки був 39-річний Махер Зіаб Хусейн аль-Джазі, член впливового йорданського племені Хувайтат. Піде в поліцію.

Терорист під'їхав до прикордонного переходу з боку Йорданії на вантажівці, вийшов і відкрив вогонь по ізраїльським силам безпеки, що охороняли міст

За даними видання Reuters, в Йорданії спостерігається антиізраїльська настроєність. Впливові члени йорданського племені Хувайтат заявили, що нападник помстився за загибель тисяч палестинців у війні в Газі. У столиці Аммані люди вийшли на вулиці, щоб відсвяткувати напад.

Масові протести в Ізраїлі вимагають повернення заручників із Гази

У Ізраїлі відбуваються масові протести, в яких люди закликають уряд повернути заручників, що утримуються в палестинській Газі. Ситуація в країні є напруженою, і громадяни вимагають вирішення цього питання.

Читайте також