Воїни, які зірвали плани окупантів у Гостомелі: Сирський емоційно звернувся до нацгвардійців

Національна гвардія святкує День!

У лютому 2022 року російська агресія стала викликом для воїнів Національної гвардії України, які з 2014 року боронять нашу державу. Про це говорить головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в привітальному слові з нагоди Дня Національної гвардії.

«Щиро вітаю весь особовий склад та ветеранів з Днем Національної гвардії України! Десять років тому Національна гвардія стала основою українських добровольчих батальйонів. Вони вирушили на схід, щоб разом зі Збройними Силами захистити Україну від російської агресії. Ці героїчні люди і досі боронять незалежність України», – написав Сирський.

Сирський також згадує, як воїни Нацгвардії завадили російським десантникам висадитися на аеродромі у Гостомелі. Він наголошує, що зараз тисячі нацгвардійців разом з іншими підрозділами Сил оборони відбивають російські атаки.

За минулу добу українські військові активно відповідали на атаки російських загарбників, завдаючи їм значні втрати в живій силі та техніці. Авіація Сил оборони бомбардувала позиції противника в девʼяти районах. Триває вже 762-га доба війни РФ проти України.