Воїни ЗСУ привітали українців з Днем прапора

Воїни ЗСУ з українським прапором
Воїни ЗСУ з українським прапором

Україна сьогодні, 23 серпня, відзначає День державного прапора. Генерал-штаб ЗСУ вітає українців з цим святом.

Могутній, рідний і безпощадний

"Могутній - на броні українських танків. Рідний - на пікселі наших воїнів. Безпощадний - на крилі бойового літака. Він - символ свободи над звільненою землею і вогонь помсти на щиті полеглого побратима. Він - символ нашої Перемоги. З Днем Державного Прапора України! Слава Україні!", - йдеться у привітанні.

"Для українців прапор - це оберіг, символ свободи та незалежності"

Бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ привітали українців зі святом: "З Днем Державного прапора України! Синій та жовтий кольори єднають в собі сотні років існування України. Для українців прапор - це оберіг, символ свободи та незалежності, для світу - боротьби добра зі злом. Український стяг - це не лише два символічні кольори на полотні, а й мужність та незламність українського народу! Державний прапор в руках Галицького десантника - це перемога, просування вперед та запорука існування нашої держави! Зараз наші воїни докладають надлюдських зусиль, щоб синьо-жовтий стяг майорів у всіх містах та селах, які тимчасово перебувають під російською окупацією. І час нашої перемоги незабаром настане".

"За право носити цей стяг віддали життя та здоров'я тисячі Героїв"

"24-та бригада вітає з Днем Державного прапора! В цей день Україна вшановує один з трьох головних символів Держави - синьо-жовтий стяг. Він символізує українську ідентичність та нашу боротьбу за свободу та Незалежність. Сьогодні прапор завжди разом з нашими воїнами - на шевронах, рюкзаках та на позиціях. За право носити цей стяг віддали життя та здоров'я тисячі Героїв. Прапор майорить в кожному звільненому населеному пункті, символізуючи, що тут - Україна. Віримо, що синьо-жовтий стяг розвиватиметься над Донецьком, Луганськом та Сімферополем, а також робимо все можливе для цього. Зі святом! Слава Україні!", - зазначають бійці.

Привітання також опублікувала 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада: "Державний прапор України - символ нашої державності, уособлення національного духу й непереможності українців! А ще це оберіг для воїнів ЗСУ, котрі захищають країну від ворога й наближають мить, коли синьо-жовтий стяг майорітиме над усією територією України! Зі святом - Днем Державного прапора України!"

Український прапор також вітали військові з 32-ї окремої механізованої бригади, 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша та бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж".

Президент Володимир Зеленський також привітав українців зі святом: "Синьо-жовтий - єднає, синьо-жовтий - надихає, синьо-жовтий - це Україна. З Днем Державного Прапора, Україно!", - написав глава держави.

Нагадаємо, у День Державного прапора Україна відзначає свято цього символу держави.

Читайте також