Володимиру Зеленському виповнилось 46 років. Як змінився президент

Президент України Володимир Зеленський відзначає свій день народження

25 січня Володимир Зеленський святкує своє 46-річчя.

Вантажна характеристика не змінилася за період російської агресії

За 2022 рік Зеленський зізнався, що почав виділяти 5-6 годин на сон, якщо немає непередбачуваних обставин, і перші місяці прожив у Офісі президента.

"Дуже складно сказати, чи змінився його характер. Можна сказати, що є риси, які стали гострішими і важливішими. Це визначеність, цілеспрямованість, стійкість. Ці риси важливі для будь-якої людини, але для президента нашої країни особливо", - розповіла Олена Зеленська про свого чоловіка.

Коротка біографія президента

Володимир Зеленський народився в Кривому Розі, Дніпропетровській області. У 1995-2000 роках він навчався в Київському національному економічному університеті, де отримав ступінь бакалавра правознавства.

З 1997 по 2003 рік Зеленський був актором, сценаристом і художнім керівником команди "Квартал 95".

Він знявся у десяти фільмах, отримав понад 30 нагород національної телевізійної премії "Телетріумф" та численні нагороди на міжнародних кіно-, теле- та медіафестивалях.

Серіал "Слуга народу", у якому він зіграв головну роль, отримав престижну міжнародну нагороду WorldFest Remi Award в США та став фіналістом на Seoul International Drama Awards в Південній Кореї. Також серіал отримав нагороду Intermedia Globe SILVER на міжнародному фестивалі медіаконтенту WorldMediaFestival у Німеччині.

Нагороди за час російської агресії в Україні

У березні 2022 року Зеленський отримав Премію свободи імені Рональда Рейгана за його мужню боротьбу з тиранією та незламну позицію щодо свободи та демократії.

15 травня 2022 року він отримав Герб Таллінна, який вручається як особлива нагорода.

Вже через кілька місяців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вручив Зеленському премію лідерства імені Черчіля за його мужність, опір і гідність у боротьбі з вторгненням Путіна.

У грудні 2022 року Зеленський став "Людиною року" за версією журналу Profil.

14 травня 2023 року президент отримав премію Карла Великого в Аахені за свій внесок у справу об'єднання Європи.

У листопаді 2023 року Зеленський був визнаний "Мрійником" за версією Politico.