Володимир Зеленський та Джастін Трюдо обговорили агресію РФ

Співрозмовники також обговорили можливість лібералізації візового режиму для українців та розширення Угоди про вільну торгівлю.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Політики обговорили ризик дестабілізації та можливе вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський подякував співрозмовнику за щиру підтримку.

"Це особливо важливо і помітно останні вісім років, коли Канада рішуче виступає проти агресії з боку РФ", - сказав президент.

Він поінформував Трюдо про ситуацію на кордонах нашої держави. Сторони оцінили загрози безпеки в Україні та навколо неї, зокрема, пов'язані з ризиком дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

"Було наголошено на важливості скоординованої реакції на підтримку України з боку міжнародної демократичної спільноти. Зокрема сторони погодилися з необхідністю розробки механізмів посилення економічного, політичного та санкційного тиску на Росію у разі ескалації агресії", - наголосили у прес-службі.

Окрім цього, політики обговорили перспективу лібералізації візового режиму для українців, необхідність розширення Угоди про вільну торгівлю. Також у розмові зайшла мова про подальшу тісну координацію у питанні притягнення до відповідальності винних у катастрофі Boeing 737 під Тегераном. У підбитому ракетою літаку 138 пасажирів були громадянами чи резидентами Канади.